Ďalšie jedlo, ktoré nikdy nechýbalo na vianočnom stole. Majonézový zemiakový šalát. Ja používam rastlinnú majonézu, ktorá neobsahuje vajcia.
POTREBUJEŠ
zemiaky
koreňovú zeleninu
mrkva, zeler, cibula
hrášok
kyslú uhorku
ocot
sol
cukor
vodu
majonézu alebo smotanu
sol
korenie
POSTUP
Ako prvé si dáme uvariť zemiaky v šupke. To nám zaberie najviac času, ktorý využijeme na prípravu ostatných vecí. Nakrájame si cibulu alebo šalotku na velmi malé kúsky a spolu s octom, cukrom, solou, čiernym korením a trochou vody to necháme na miernom ohni variť, kým sa nevyparí voda a ostane nám ochutený koncentrovaný nálev. Neskôr ho použijeme a budeme v ňom marinovať uvarené očistené nakrájane zemiaky. Dáme stranou a pustíme sa do krájania mrkvy a zeleru na velmi malé kúsky. Necháme variť v malom množstve vody a na záver pridáme mrazený hrášok. Kyslú uhorku nakrájame tiež na malé kúsky. Keď očistíme uvarené a vychladené zemiaky, nakrájame ich na kúsky-kocky alebo obdĺžniky a zalejeme nálevom. Necháme v náleve až do večere, potom scedíme cez sytko a zmiešame spolu s varenou zeleninou, kyslou uhorkou a majonézou alebo smotanou. Dochutíme solou, mletým korením a v prípade, že je šalát kyslý dorovnáme kyslosť trochou cukru.
V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk
Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.
.
Kommentare