ZELENINOVÉ ŠPÍZY

Updated: Mar 10, 2019



Na špízy môžeš použiť zeleninu akú len chceš- ja som použil sezónnu zeleninu z mojej záhrady- stačí dobre ochutiť a ugrilovať. K tomu chlebová placka a nátierka z baklažánu. Vyskúšaj aj ty.

POTREBUJEŠ​


Na chlebové placky

  • hladkú celozrnnú alebo špaldovú múku

  • vodu

  • sol

  • olej

Na nátierku z baklažánu

  • baklažán

  • čerstvé bylinky /petržlenová vňať, koriander/

  • citrón

  • olivový olej

  • sol a čierne korenie

Na špízy

  • cukinu

  • šampiňóny

  • baranie rohy alebo inú papriku

  • žltú lúskovú fazulu /keď zoženieš, keď nie môžeš nahradiť inou zeleninou ktorá sa hodí na grilovanie na špízoch/

Na marinádu

  • ol. olej

  • sol a čierne korenie

  • rozmarín

  • cesnak

  • čili


POSTUP

  • na rozohriatý gril dám upiecť celé baklažány

  • spečiem do čierna s každej strany

  • pripravím si cesto na chlieb

  • múku zmiešam s vodou a solou a najskôr lyžičkou, neskôr rukami vypracujem pružné nelepivé cesto

  • nechám ho odpočívať a pripravím si marinádu

  • cesnak a rozmarín nakrájam na jemno a premiešam v mise s olejom, solou a korením

  • nakrájam si zeleninu na kúsky ktoré sa budú dať napichovať na špíz

  • všetku zeleninu dám do misky s marinádou a poriadne obalím každý kúsok

  • nechám pár minút nasiaknuť a napichnem na špízové paličky

  • očistím baklažán a vydlabem dužinu

  • dochutím solou, citrónom, bylinkami

  • dokončím chlieb - cesto rozdelím na kúsky

  • poolejujem a vyvalkám na tenké placky

  • na rozpálenom grile opečiem špízy a chlieb

  • podávam s nátierkou s baklažánu a nakladanou alebo čerstvou zeleninou




Všetky pomôcky v tejto sérii nám zapožicali www.wgrills.sk

V predajni InStyle Home na ul. Trnavská cesta 67 v Bratislava si môžeš zakúpiť grilovacie vecičky a keď spomenieš jedlodna dostaneš aj malý darček a to je mile. Musím uznať, že tie veci sú fakt kvalitné a robilo sa s nimi super. Ďakujeme


Slovensko

  • Instagram JEDLODNA