Na špízy môžeš použiť zeleninu akú len chceš- ja som použil sezónnu zeleninu z mojej záhrady- stačí dobre ochutiť a ugrilovať. K tomu chlebová placka a nátierka z baklažánu. Vyskúšaj aj ty.
POTREBUJEŠ
Na chlebové placky
hladkú celozrnnú alebo špaldovú múku
vodu
sol
olej
Na nátierku z baklažánu
baklažán
čerstvé bylinky /petržlenová vňať, koriander/
citrón
olivový olej
sol a čierne korenie
Na špízy
cukinu
šampiňóny
baranie rohy alebo inú papriku
žltú lúskovú fazulu /keď zoženieš, keď nie môžeš nahradiť inou zeleninou ktorá sa hodí na grilovanie na špízoch/
Na marinádu
ol. olej
sol a čierne korenie
rozmarín
cesnak
čili
POSTUP
na rozohriatý gril dám upiecť celé baklažány
spečiem do čierna s každej strany
pripravím si cesto na chlieb
múku zmiešam s vodou a solou a najskôr lyžičkou, neskôr rukami vypracujem pružné nelepivé cesto
nechám ho odpočívať a pripravím si marinádu
cesnak a rozmarín nakrájam na jemno a premiešam v mise s olejom, solou a korením
nakrájam si zeleninu na kúsky ktoré sa budú dať napichovať na špíz
všetku zeleninu dám do misky s marinádou a poriadne obalím každý kúsok
nechám pár minút nasiaknuť a napichnem na špízové paličky
očistím baklažán a vydlabem dužinu
dochutím solou, citrónom, bylinkami
dokončím chlieb - cesto rozdelím na kúsky
poolejujem a vyvalkám na tenké placky
na rozpálenom grile opečiem špízy a chlieb
podávam s nátierkou s baklažánu a nakladanou alebo čerstvou zeleninou
V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk
Všetky pomôcky v tejto sérii nám zapožicali www.wgrills.sk
V predajni InStyle Home na ul. Trnavská cesta 67 v Bratislava si môžeš zakúpiť grilovacie vecičky a keď spomenieš jedlodna dostaneš aj malý darček a to je mile. Musím uznať, že tie veci sú fakt kvalitné a robilo sa s nimi super. Ďakujeme
Comentários