ZELENINOVÉ LASAGNE

Updated: Jul 17, 2019




Výborné jedlo, ktoré stojí za to vyskúšať a vďaka tomuto videoreceptu to zvládneš hravo. Lasagne sú jedlo z cestovín,ktoré sa naplnia hocijakou plnkou, spoja bielou bešamelovou omáčkou a podusia v paradajkovej omáčke. Výborné spojenie a vďaka rozmanitosti zeleniny nevyčerpatelná inšpirácia. Ideálne ako velký rodinný obed pre celú návštevu.

POTREBUJEŠ

  • cestovinové lasagne

  • mozzarela

  • parmezán


Zeleninová biela omáčka

  • maslo

  • 2 lyžice bielej múky

  • pohár mlieka

  • cesnak

  • šampiňóny

  • brokolica

  • mrazený hrášok

  • sol, biele mleté korenie


Paradajková omáčka

  • olivový olej

  • cesnak

  • konzerva krájaných paradajok

  • sol, korenie, cukor

  • sušené oregáno

  • čerstvá bazalka


ZELENINOVÉ LASAGNE

POSTUP

Vyzerá to zložito, ale stačí si správne rozložiť čas a pojde to hladko. Budeš potrebovať dve omáčky do ktorých sa pustíme hneď na začiatku. Ako prvú si pripravíš zeleninovú bielu bešamelovú. Na troche masla necháš zlahka zmäknúť nakrájaný cesnak. Pridáš nakrájané šampiňóny a opečieš. Zasypeš hladkou múkou, ktorú zlahka opečeš a zaleješ mliekom. Dávaj pozor, aby sa ti nepripiekla alebo sa v nej nespravili grčky - ideálne miešať metličkou. Necháš povariť a pridáš nakrájanú brokolicu a na záver mrazený hrášok. Uvaríš do mäkka a dochutíš. Teraz si možeš zapnúť trúbu na 180/200 stupňov a pustíš sa do paradajkovej omáčky. Na olivový olej hodíš celý strúčik cesnaku a po pár sekundách prileješ konzervu paradajok, nezabudni vypláchnuť aj zbytky paradajok vodou, ktorú pridáš do omáčky. Dochutíš a necháš zlahka prevariť. Nakoniec pridaj sušené oregáno a čerstvú bazalku. A začneme skladať - ako prvú vrstvu do zapekacej misy naleješ bielu omáčku. Potom prídu cestoviny – omáčka – cestoviny – omáčka – cestoviny a na záver omáčka. Ideálne sú 4 vrstvy cestoviny. Na každú vrstvu omáčky nastrúhaj aj trošku parmezánu. Po stranách misy naleješ paradajkovú omáčku s pár lístkamy bazalky, tak aby boli lasagne ponorené a cestoviny sa pekne uvarili v omáčke. Na vrch natrhaj mozzarelu, strúhaný parmezán a pokvapkaj olivovým olejom. Zapeč a teš sa, určite sa ti to podarí…


ZELENINOVÉ LASAGNE


Slovensko

  • Instagram JEDLODNA