ZELENINOVÉ FAŠÍRKY

Updated: Jul 17, 2019


Doteraz sme sa bez mäsa krásne zaobišli, ale problém príde, keď prichádza hlavné jedlo. A to je väčšinou u nás ryba. Toto budú moje druhé Vianoce, odkedy som prestal jesť aj ryby, takže mám pre Vás tiež vlastný recept, ktorý nahradí aj jedenie tohto krásneho zvieraťa. Keď som bol decko, bol som zvyknutý pozerať sa na kapra, ktorý nám týždeň plával vo vani a potom ho tatko zabil, vypitval a spracoval. Vtedy mi to prišlo normálne, lebo sa to takto robilo. Moje dieťa bude o tento zvyk ochudobnené. Mám pre Vás teda alternatívu-výborné zeleninové fašírky.


POTREBUJEŠ

  • zemiaky

  • karfiol

  • syr

  • petržlen

  • strúhanku

  • sol

  • korenie

  • kapustu

  • olej


ZELENINOVÉ FAŠÍRKY

POSTUP

Pár zemiakov sme si už uvarili a očistili. Dáme si uvariť karfiol a nakrájame kyslú kvasenú kapustu. Môžeme ale kludne použiť hocijakú zeleninu alebo hocijakú kombináciu, ale mne velmi zachutila a navyše zemiaky a kapusta sú dosť tradičné a tradičné mám rád. Uvarené zemiaky a karfiol spolu v mise roztlačíme, pridáme nakrájanú kapustu, trochu bielej alebo cícerovej múky, dochutíme cesnakom, solou, korením a petržlenovou vňaťou. Nastrúhame syr a zamiešame. Ochutnáme. Chuť by mala byť výrazná a koncentrovaná, takže sa toho nebojíme. Takto prichystanú zmes je ideálne nechať do večera tiež v chladničke odležať a nechať zhustnúť. Pred opekaním si vytvarujeme faširky-mokrými rukami si odoberáme porciu a vytvarujeme gulky. Rozplastíme a obalíme v strúhanke. Vysmážame v horúcom oleji z oboch strán do chrumkava a necháme odležať na papierovej utierke.


ZELENINOVÉ FAŠÍRKY


Slovensko

  • Instagram JEDLODNA