POTREBUJEŠ
zemiaky
karfiol
syr
petržlen
strúhanku
sol
korenie
kapustu
olej
POSTUP
Pár zemiakov sme si už uvarili a očistili. Dáme si uvariť karfiol a nakrájame kyslú kvasenú kapustu. Môžeme ale kludne použiť hocijakú zeleninu alebo hocijakú kombináciu, ale mne velmi zachutila a navyše zemiaky a kapusta sú dosť tradičné a tradičné mám rád. Uvarené zemiaky a karfiol spolu v mise roztlačíme, pridáme nakrájanú kapustu, trochu bielej alebo cícerovej múky, dochutíme cesnakom, solou, korením a petržlenovou vňaťou. Nastrúhame syr a zamiešame. Ochutnáme. Chuť by mala byť výrazná a koncentrovaná, takže sa toho nebojíme. Takto prichystanú zmes je ideálne nechať do večera tiež v chladničke odležať a nechať zhustnúť. Pred opekaním si vytvarujeme faširky-mokrými rukami si odoberáme porciu a vytvarujeme gulky. Rozplastíme a obalíme v strúhanke. Vysmážame v horúcom oleji z oboch strán do chrumkava a necháme odležať na papierovej utierke.
V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk
Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.
.
Comments