Toto je super koláč pri ktorom sa zúžitkuje zelenina, ktorú sme varili vo vývare. Také malé recyklované jedlo a to mám rád. Môžeme si ho dať k polievke alebo si k nemu pripraviť jednoduchý šalát z čerstvej zeleniny.
POTREBUJEŠ
uvarenú zeleninu
mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb
ja používam zeleninu z vývaru
cícerovú múku
syr na strúhanie
petržlenovú vňať
maslo alebo olej
sol a korenie
zemiaky
rozmarín
POSTUP
Uvarenú zeleninu roztlačíš a dochutíš solou a čiernym mletým korením. Pridáš múku, strúhaný syr, bylinky a zamiešaš. Rozohreješ si rúru na 200 stupňov a maslom si vymažeš zapekaciu misu. Zeleninovú zmes dáš do misy a navrch naukladáš očistené zemiaky dochutené solou, korením, rozmarínom a olejom. Pečieš asi 50 minút alebo kým nie je koláč upečený. Pred krájaním nechaj pár minút vychladnúť.
V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk
Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.
.
Commenti