ZELENINOVÝ KOLÁČ


Toto je super koláč pri ktorom sa zúžitkuje zelenina, ktorú sme varili vo vývare. Také malé recyklované jedlo a to mám rád. Môžeme si ho dať k polievke alebo si k nemu pripraviť jednoduchý šalát z čerstvej zeleniny.


POTREBUJEŠ

uvarenú zeleninu

mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb

ja používam zeleninu z vývaru

cícerovú múku

syr na strúhanie

petržlenovú vňať

maslo alebo olej

sol a korenie

zemiaky

rozmarín


POSTUP

Uvarenú zeleninu roztlačíš a dochutíš solou a čiernym mletým korením. Pridáš múku, strúhaný syr, bylinky a zamiešaš. Rozohreješ si rúru na 200 stupňov a maslom si vymažeš zapekaciu misu. Zeleninovú zmes dáš do misy a navrch naukladáš očistené zemiaky dochutené solou, korením, rozmarínom a olejom. Pečieš asi 50 minút alebo kým nie je koláč upečený. Pred krájaním nechaj pár minút vychladnúť.



Slovensko

  • Instagram JEDLODNA