top of page

VEGETARIÁNSKA KAPUSTNICA

Updated: Feb 18, 2023


Čo by to boli za Vianoce bez kapustnice? Ukážem Vám ako túto výbornú polievku uvariť aj bez mäsa a garantujem Vám, že keď ju vyskúšate nebude to poslednýkrát, čo ju uvaríte. Okrem toho, pravá vianočná kapustnica bola pôvodne bez mäsa, ale každý má na tú pravú svoj vlastný recept.


POTREBUJEŠ

  • kyslú kvasenú kapustu

  • koreňovú zeleninu

  • mrkva, zeler, petržlen,

  • cibula, cesnak

  • voda

  • sušené hríby

  • sušené slivky

  • bobkový list

  • nové korenie

  • čierne celé korenie

  • zemiaky

  • šlahačka


vegetarianska kapustnica recept
VEGETARIÁNSKA KAPUSTNICA

POSTUP

Začneme kapustnicou, tá sa bude variť najdlhšie a zároveň bude celý deň pekne rozvoniavať všade naokolo. Varíme všetko spolu v jednom hrnci. Pustíme sa do toho. Máme tu peknú kyslú kvasenú kapustu, kvasená zelenina je velice zdravá-poprekrajujeme ju pekne na menšie sústa, aby sa polievka dala lahko jesť. Hodíme do hrnca aj spolu so šťavou, zalejeme vodou a dáme variť. Prihodíme korenie, sol a bobkový list. Sušené hríby si zalejeme horúcou vodou a necháme aspoň 10 minút namáčať. Nakrájame si zeleninu-mrkvu, zeler, petržlen na malé kocečky a pridáme ku kapuste aj spolu s jednou velkou ošúpanou cibulou. Pridáme na kocky nakrájaný zemiak, sušené ovocie a hríby aj s vodou, v ktorej sa máčali a necháme variť na čo najmenšej teplote aspoň 4 hodiny. Na záver moja mama ešte pridá smotanu na šlahanie. Čerstvý chlieb a trochu sušenej čili papričky a máme dokonalú tradičnú polievku. Zjem vždy pol hrnca. A keď ste zvyknutí vyvárať v nej klobásu a udené mäso-ver, že ten rozdiel neucítiš. Všetká chuť je totiž v zelenine. Moja vianočná kapustnica.


vegetarianska kapustnica recept

V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk


Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.

.


Comentários


bottom of page