
Ďalší recept tentokrát niečo jednoduché a rýchle ideálne na večeru alebo ľahký obed:
Opäť som použil medvedí cesnak keďže ten akurát rastie v lesoch a prijemná prechádzka nikomu neublíži.
POTREBUJEŠ
- kváskový alebo iný chlieb
- olivový olej
- soľ a mleté čierne korenie
- cesnak (1 stručik)
- veľké hnedé šampióni (cca 3 na jeden krajec chleba)
- medvedí cesnak (hrsť listov)
POSTUP
Nakrájam chlieb na hrubšie plátky pokvapkám olivovým olejom a opečiem na rozohriatej panvici z oboch strán. Potom potriem strúčikom cesnaku. Šampióni nakrájam na väčšie a silnejšie plátky a opečiem na olivovom oleji. Posolím a okorením čiernym korením. Hríby najskôr pustia šťavu, ktorú nechám odpariť a dopekám pri silnej teplote. Pridám celé listy medvedieho cesnaku a vypnem. Podávam na cesnakovej topinke..
Dobrú chuť :)