RYŽA BASMATI

Updated: Mar 31


Basmati je královnou ryže a postup je jednoduchý ale treba dodržať pár pravidel vďaka ktorým bude ryža lahká nadýchaná, nerozvarená a nezlepená. Ryžu poriadne premyjeme pod tečucou vodou až kým nevyteká číra voda. Dáš si zovreť vodu v pomere jedna šálka ryže- jeden a pol šálky vody. Do vriacej vody nasypeš umytu ryžu, osolíš, zamiešaš a prykryješ. Znížiš teplotu a necháš variť. V žiadnom prípade neodokrývaš a nepremiešavaš, narušil by si totiž parné cestičky, ktoré si ryža sama vytvorí. Asi po 10 minútach sa voda vsiakne do ryže, vypneš a necháš odpočívať. Po pár minútach odokryjes, zlahka premiešaš vydličkou a možeš podávať.


ryža

voda

sol


V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://www.laskamier.sk/shop


Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.

.