výborne francúzske zeleninové jedlo z baklažánu, cukiny, paprík a paradajok a toto je môj jednoduchý recept ako nato..
začnem baklažánom, nakrájam ho na rovnako velké kúsky
rozohrejem panvicu s olivovým olejom a osmažím si baklažán, osolím a okorením
vypije veľa oleja takže sa neboj použiť ho viacej a nechaj ho opekať kým nie je pekne mäkký a sladký
keď je osmažený preložím ho do inej misy
pokračujem s paprikou, nakrájam na rovnaké kúsky a rovnako ako baklažán opečiem na olivovom oleji do mäkka
osolím, okorením a pridám čerstvý rozmarín
papriku preložím k baklažánu a to iste zopakujem s cukinou
na záver ešte prihodím nakrájaný strúčik cesnaku
keď je cukina uvarená, prihodím k nej ostatnú zeleninu a zmiešam dokopy
prilejem paradajkový pretlak - v lete používam samozrejme čerstvé paradajky, ale domáci pretlak je rovnako dobrý
dochutím solou, ml. čiernym korením, štipkou cukru a petržlenovou vňaťou
môžem ho použiť ako samostatné jedlo s bagetou ako náplň do lazaní, alebo k cestovinám
cestoviny uvarím podla návodu
pridám ratatouille, poriadne premiešam
dochutím parmezánom, olivovým olejom a čerstvými bylinkami

cukina
baklažán
červená paprika
paradajky alebo paradajková šťava
cukor
rozmarín
petržlenová vňať
cesnak
olivový olej
sol
korenie
