RATATOUILLE

Updated: Feb 23, 2019



výborne francúzske zeleninové jedlo z baklažánu, cukiny, paprík a paradajok a toto je môj jednoduchý recept ako nato..

  • začnem baklažánom, nakrájam ho na rovnako velké kúsky

  • rozohrejem panvicu s olivovým olejom a osmažím si baklažán, osolím a okorením

  • vypije veľa oleja takže sa neboj použiť ho viacej a nechaj ho opekať kým nie je pekne mäkký a sladký

  • keď je osmažený preložím ho do inej misy

  • pokračujem s paprikou, nakrájam na rovnaké kúsky a rovnako ako baklažán opečiem na olivovom oleji do mäkka

  • osolím, okorením a pridám čerstvý rozmarín

  • papriku preložím k baklažánu a to iste zopakujem s cukinou

  • na záver ešte prihodím nakrájaný strúčik cesnaku

  • keď je cukina uvarená, prihodím k nej ostatnú zeleninu a zmiešam dokopy

  • prilejem paradajkový pretlak - v lete používam samozrejme čerstvé paradajky, ale domáci pretlak je rovnako dobrý

  • dochutím solou, ml. čiernym korením, štipkou cukru a petržlenovou vňaťou

  • môžem ho použiť ako samostatné jedlo s bagetou ako náplň do lazaní, alebo k cestovinám

  • cestoviny uvarím podla návodu

  • pridám ratatouille, poriadne premiešam

  • dochutím parmezánom, olivovým olejom a čerstvými bylinkami


  • cukina

  • baklažán

  • červená paprika

  • paradajky alebo paradajková šťava

  • cukor

  • rozmarín

  • petržlenová vňať

  • cesnak

  • olivový olej

  • sol

  • korenie



Slovensko

  • Instagram JEDLODNA