top of page

POLIEVKA S CÍCEROM A CHIPOTLES

Updated: Feb 22, 2023








Neskutočne chutná polievka, ktorá je extrémne jednoduchá a vďaka cíceru vyživý aj zasíti.

Chipotles sú udené papričky, používajú sa hlavne v mexiku a odkedy som ich ochutnal prvý krát, kupujem ich dosť často. Kupujem ich zavárané v paradajkovej omáčke, dole pripájam fotku. Našiel som ich v Terno potravinách. Stačí použiť jednu a ostatné odložiť do sklenenej nádobky kde vydržia v chladničke aj mesiac.





- stredne veľká cibuľa

- hrnček namočený uvarený cícer

- hrnček mangold alebo špenát

- pol. hrnčeka zavárané paradajky

- 1 paprička chipotle

- čl. kurkuma, ml. koriander

- na dochutenie cukor, soľ a čerstvá vňať koriandru

- šplech- olivový olej

- voda




POSTUP




Rozohrejem olivový olej a pridám na drobno nakrájanú cibuľu. Nechám pomaly opekať, kým nieje mäkká a sladká. Osolím, pridám kurkumu a ml. koriander. Po 20 sekundách pridám chipotle papričku, rozmačkám ju s cibuľou a zalejem zaváranými paradajkami. Ochutím cukrom a soľou. Pridám cícer aj s vodou, v ktorej sa varil /ak nejaká ostala/, listovú zeleninu a dolejem vodu tak aby bola zelenina zakrytá. Varím 30 až 40 minút. Potom trochu rozmixujem ponorným mixérom, tak aby som dostal polohustú polievku so semtam celým nerozmixovaným cícerom. Dochutím čerstvou nasekanou vňaťou koriandra a soľou. Podávam s chlebovými opečenými plackami.








V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme.




Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.


.











bottom of page