PIZZA MARGHERITA



Priprav si pizzu akú len chceš môžeš použiť všetko čo máš rád no moja najoblubenejšia je Pizza Margerita s paradajkovou omáčkou a čerstvou bazalkou.

POTREBUJEŠ​


Cesto

  • 4 šálky hladkej múky

  • droždie

  • pol šálky vody /záleží od vela okolností, takže je dobré nájsť si svoj pomer/

  • cukor

  • sol

Omáčka z čerstvých paradajok

  • paradajky - najlepšie v sezóne velké vinohradnícke, ale môžeš použiť aj paradajkovú konzervu

  • olivový olej

  • cesnak

  • olivový olej

  • sol

  • ml. čierne korenie

  • cukor

  • čerstvá bazalka

Na obloženie

  • mozzarella

  • čerstvá bazalka



POSTUP


Cesto

  • hladkú bielu múku, droždie a vodu zmiešam v mise a aktivujem kvasnice

  • posolím a prilejem zbytok vody

  • najskôr varechou neskôr rukami vypracujem cesto

  • par minút ho prehnetiem na pomúčenej doske a vypracujem jemné a pružné cesto

  • cesto nechám vykysnúť minimálne jednu hodinu alebo kým nezdvojnásobí svoj objem

  • nakysnuté cesto znova prehnetiem a postláčam aby som z neho vytlačil vzduch a nachystám na druhé kysnutie

  • rozdelíme na 4 kúsky , ktoré nechám opäť nakysnúť pod utierkou

  • Omáčka z čerstvých paradajok

  • odstránim z paradajok šupku a nakrájam na menšie kúsky

  • očistím cesnak a prekrojím ho na polovicu

  • paradajky podusíme s cesnakom na rozohriatom oleji

  • dochutím solou, ml. č. korením, štipkou cukru a čerstvou bazalkou

  • nechám povariť kým nieje omáčka hustá a nevyvarí sa skoro všetka tekutina

Pizza

  • nakysnuté bochníky rozválam na tenko

  • potriem poriadne paradajkovým základom

  • natrhám kúsky mozzarely a pokvapkám olivovým olejom

  • upečem v čo najviac rozohriatej trúbe, peci alebo na grile :)

  • Vyskúšaj aj obloženie z paradajok, grilovanej tekvice hokaido a čily papričky!!!




Všetky pomôcky v tejto sérii nám zapožicali www.wgrills.sk

V predajni InStyle Home na ul. Trnavská cesta 67 v Bratislava si môžeš zakúpiť grilovacie vecičky a keď spomenieš jedlodna dostaneš aj malý darček a to je mile. Musím uznať, že tie veci sú fakt kvalitné a robilo sa s nimi super. Ďakujeme


Slovensko

  • Instagram JEDLODNA