Výborné zaujímavé malé predjedlo alebo nezvyčajný šalát. Ideálne s kusom chleba, syrom alebo šalátom. Pečená zelenina je TOP.
POTREBUJEŠ
červenú alebo žltú papriku
hlavne mäsitú
na dochutenie
olivový olej
balzamikový ocot
sol
korenie
cesnak
na podávanie
ovčí syr
petržlenová vňať
prípadne pažítka
POSTUP
Umyté papriky vložíš na plech prikrytý papierom na pečenie a necháš v rúre rýchlo sčernať na najvyššej teplote /prípadne môžeš opiecť na grile alebo panvičke/. Vložíš do misy a prikryješ fóliou aby si zabránil uniknúť pare.
Po pár minútach sa papriky zaparia a môžeš ich očistiť od šupky a semienok. Očistené ich zakvapneš olivovým olejom, octom a dochutíš solou, čiernym korením a roztlačeným cesnakom. Necháme marinovať a podávame s rozdrobeným syrom kusom chleba a bylinkami.
V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk
Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.
.
コメント