Tofu je v podstate bez chuti ale táto marináda mu urobí dobre. Rýchly a veľmi chutný recept plný zaujímavých chutí a zeleniny. Môžeš použiť pšeničné pohánkové alebo ryžové cestoviny.
Marináda na tofu
1 polievková lyžica (pl.) sojová omáčka
1 pl. miso pasta /bledá/
2 pl. agave sirup alebo 1 pl. med
1 pl. sezamový olej
1 čajová lyžička (čl.) strúhaný čerstvý zázvor
1 čl. ryžový ocot
strúčik nastrúhaného cesnaku
Ostatné
pol balíčka tofu
pšenicné alebo ryžové nudle
hríby /šitake, hliva alebo šampióny/
sezamové semiačka
soľ
čerstvý koriander
jarná cibuľka
Pak choi kapusta /alebo čínska kapusta/
trocha olivového oleja
Tofu nakrájam na menšie kocečky. Všetky dochucovadlá rozmiešam a nalejem na tofu. Zamiešam a nechám odpočinúť. Takto vydrží aj pár dní. Cestoviny varím vo vriacej osolenej vode, kým nie sú uvarené. Pridám aj kapustu a varím kým sú cestoviny uvarené. Na poriadne rozohriatej panvici opečiem tofu na troche olivového oleja. Použijem aj všetku marinádu. Pridám nakrájané hríby a osmažím kým nie sú uvarené. Rovno do panvice naberiem aj uvarené cestoviny a kapustu s pár lyžicami vody, aby sa vytvorila omáčka. Dochutím podľa chuti sójovou omáčkou a čili olejom. Naložím do misky a dozdobím čerstvým koriandrom, jarnou cibuľkou a sezamovým semienkom. Dobrú chuť 😊
V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://www.laskamier.sk/shop
Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.
Comments