NUDLE S TOFU

Updated: Mar 28





Tofu je v podstate bez chuti ale táto marináda mu urobí dobre. Rýchly a veľmi chutný recept plný zaujímavých chutí a zeleniny. Môžeš použiť pšeničné pohánkové alebo ryžové cestoviny.

Marináda na tofu

  • 1 polievková lyžica (pl.) sojová omáčka

  • 1 pl. miso pasta /bledá/

  • 2 pl. agave sirup alebo 1 pl. med

  • 1 pl. sezamový olej

  • 1 čajová lyžička (čl.) strúhaný čerstvý zázvor

  • 1 čl. ryžový ocot

  • strúčik nastrúhaného cesnaku

Ostatné

  • pol balíčka tofu

  • pšenicné alebo ryžové nudle

  • hríby /šitake, hliva alebo šampióny/

  • sezamové semiačka

  • soľ

  • čerstvý koriander

  • jarná cibuľka

  • Pak choi kapusta /alebo čínska kapusta/

  • trocha olivového oleja


Tofu nakrájam na menšie kocečky. Všetky dochucovadlá rozmiešam a nalejem na tofu. Zamiešam a nechám odpočinúť. Takto vydrží aj pár dní. Cestoviny varím vo vriacej osolenej vode, kým nie sú uvarené. Pridám aj kapustu a varím kým sú cestoviny uvarené. Na poriadne rozohriatej panvici opečiem tofu na troche olivového oleja. Použijem aj všetku marinádu. Pridám nakrájané hríby a osmažím kým nie sú uvarené. Rovno do panvice naberiem aj uvarené cestoviny a kapustu s pár lyžicami vody, aby sa vytvorila omáčka. Dochutím podľa chuti sójovou omáčkou a čili olejom. Naložím do misky a dozdobím čerstvým koriandrom, jarnou cibuľkou a sezamovým semienkom. Dobrú chuť 😊



©l@m

Slovensko

  • Instagram JEDLODNA