top of page

MINESTRONE

Updated: Feb 18, 2023


Minestone je zeleninová polievka aká sa robí všade na svete. Neexistuje žiadny presný recept pretože každý ju pripravuje po svojom a zo zeleniny, ktorú má zrovna po ruke. Ja ju pripravujem takto.


potrebuješ

koreňovú zeleninu

mrkva, repíkatý zeler, petržlen

sezónnu zeleninu alebo tú ktorú máš po ruke

kel, hrášok, fazulka

cibula

cesnak

olivový olej

rozmarín

paradajky v plechovke

sol a mleté čierne korenie

petržlenová vňať, bazalka

cestoviny

parmezán


Cibulu si nakrájaš najemno a spolu s olejom vložíš do hrnca. Na malej teplote pomaly varíš. Zatial si očistíš a nakrájaš všetku zeleninu. Mrkvu, zeler a petržlen nakrájaš na pekne malé kocečky, cesnak nadrobno. Rozmarín nasekáš a prihodíš spolu s cesnakom k cibuli. Pridáš tvrdú zeleninu a posolíš.Teplotu už môžeš pridať a zeleninu zlahka opiecť. Pridáš paradajky v konzerve a zaleješ vodou. Necháš variť, kým nieje zelenina skoro uvarená a pridáš ostatnú. Necháš zas povariť a pridáš cestoviny. Ked sú uvarené, ale nie rozvarené, polievku vypňeš, dochutíš solou, korením a podávaš. Dozdobíš nasekanými bylinkami, strúhaným parmezánom a olivovým olejom.

V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk


Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.

.

bottom of page