KVÁSKOVÉ LANGOŠE

Updated: Oct 9, 2019



Cesto na langoše je najlepšie pripraviť deň až dva dopredu. V chladničke vydrží pár dní a bude ešte lepšie ako za čerstva. Tí ktorí už poznajú kvások, vedia ako na to, ostatní to budú museť dohnať a naučiť sa ako sa sním pracuje. Prípadne mozeš použiť aj klasické kvasnice.


POTREBUJEŠ​

/cca 8 langošov/

  • 3 lyžice kvásku

  • 300g múka hladká - ja používam špaldovú a bielu v rôznom pomere 3 lyžice bieleho jogurtu 1 v šupke uvarený zemiak

  • pol pohára vody - pomer vody záleží od múky - lepšie pridávať postupne, aby sa cesto moc nelepilo

  • sol

  • slnečnicový olej

  • cesnak rozotretý so solou v oleji

  • biely jogurt alebo kečup

  • strúhaný tvrdý syr


POSTUP


  • večer si pripravím cestopripravený kvások zmiešam s múkou a v šupke uvareným ošúpaným a roztlačeným zemiakom

  • pridám biely jogurt a vodu a zamiešam

  • keď sa cesto moc lepí pridám ešte múku

  • vypracujem pružné cesto ktoré nechám kysnúť celú noc

  • ráno cesto znova prepracujem a odložím do chladničky. Tam vydrží do obeda alebo ďalších pár dní a bude sa sním lepšie pracovať.

  • pred pečením poriadne rozohrejem slnečnicový alebo iný rastlinný olej

  • poriadne poolejujem pracovnú dosku, odoberiem kúsok cesta a rukami natiahnem na tenkú placku

  • opatrne preložím do rozohriateho oleja a s každej strany vysmažím do bledohneda- trvá to iba pár sekúndvysmažený nechám odkvapkať v sytku alebo na papierovom obrúsku

  • podávam s cesnakom rozotreným so solou v oleji a troche vody, jogurtom a strúhaným syrom alebo kečupom



Všetky pomôcky v tejto sérii nám zapožicali www.wgrills.sk

V predajni InStyle Home na ul. Trnavská cesta 67 v Bratislava si môžeš zakúpiť grilovacie vecičky a keď spomenieš jedlodna dostaneš aj malý darček a to je mile. Musím uznať, že tie veci sú fakt kvalitné a robilo sa s nimi super. Ďakujeme


Slovensko

  • Instagram JEDLODNA