Krémová polievka z oranžovej tekvice hokkaido zdravá jesenná a chutná.
POTREBUJEŠ
tekvica
menšia cibula
kus masla alebo šplech olivového oleja
zeleninový vývar alebo vodu
smotana na šlahanie
na dozdobenie
pár kvapiek tekvicového oleja
hrsť dyňových lúpaných semienok
POSTUP
Na začiatok si očistíme tekvicu, nebudeme lúpať iba prekrojíme na polku/štvrťku a lyžicou vydlabeme semienka. Očistenú cibulu nakrájame na drobné kocky, ktoré opečieme na kúsku masla. Pridáme nakrajanú tekvicu a opečieme. Zalejeme vývarom alebo vodou a necháme povariť asi 15 – 20 minút. Rozmixujeme ponorným alebo iným mixérom, pridáme smotanu na šlahanie. Tekvicové jadierka si opečieme na suchej panvici a dozdobíme polievku.
V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk
Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.
.
Commenti