HOKKAIDO POLIEVKA

Updated: Jul 17, 2019




Krémová polievka z oranžovej tekvice hokkaido zdravá jesenná a chutná.

POTREBUJEŠ

  • tekvica

  • menšia cibula

  • kus masla alebo šplech olivového oleja

  • zeleninový vývar alebo vodu

  • smotana na šlahanie

  • na dozdobenie

  • pár kvapiek tekvicového oleja

  • hrsť dyňových lúpaných semienok


HOKKAIDO POLIEVKA

POSTUP

Na začiatok si očistíme tekvicu, nebudeme lúpať iba prekrojíme na polku/štvrťku a lyžicou vydlabeme semienka. Očistenú cibulu nakrájame na drobné kocky, ktoré opečieme na kúsku masla. Pridáme nakrajanú tekvicu a opečieme. Zalejeme vývarom alebo vodou a necháme povariť asi 15 – 20 minút. Rozmixujeme ponorným alebo iným mixérom, pridáme smotanu na šlahanie. Tekvicové jadierka si opečieme na suchej panvici a dozdobíme polievku.


HOKKAIDO POLIEVKA


Slovensko

  • Instagram JEDLODNA