Poriadne jedlo na zimné večere zo zemiakov a cestoviny. Vždy som myslel, že je slovenské, ale nakoniec možno ani nieje. Nevadí, jedávam ho odkedy si pamätám a vždy som ho mal rád - Granatiersky pochod. Pre niekoho moc obyčajné jedlo, ale pre mňa špecialita @jedlodna.
POTREBUJEŠ
6 ks väčších zemiakov
balenie cestovinových fliačkov
2 lyžice červenej mletej papriky
cibula
sol
mleté čierne korenie
olej
POSTUP
Zemiaky uvaríš v šupke a necháš vychladnúť. Uvaríš si cestovinové fliačky vo vriacej osolenej vode. Cibulu nakrájaš nadrobno a necháš zmäknúť na oleji. Vychladené zemiaky ošúpeš a nakrájaš. Pridáš k cibuli a necháš trošku opiecť. Osolíš a okoreníš. Keď sa rozpadnú a trochu pripečú vobec nevadí, granatír bude ešte lepší.Pridáš mletú papriku a necháš pár sekúnd opiecť. Na záver pridáš uvarené cestoviny a poriadne zamiešaš. Ja na záver pridám ešte nastrúhany syr, prípadne dám ešte zapiecť do rúry. Najlepší s nakladanou zeleninou alebo kvasakmi.
V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk
Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.
.
Comments