POTREBUJEŠ
1 cibula
olivový olej
menší zeler /bulva aj repikatý/
3 mrkvy
2 petržleny
bylinky /bobkový list, rozmarín/
paradajky, alebo paradajková šťava
cesnak
ml. červená paprika
500g velkej strakatej fazule
voda
sol a ml. č. korenie
pertžlenová vňať
POSTUP
v hrnci s hrubým dnom rozohrejem olivový olej
nadrobno nakrájanú cibulu zlahka opečem a dávam pozor aby nestmavla- posolím a pekne pomaličky opekám pár minút
zatial si očistím zeleninu. Ako prvé použijem zeler- očitím, nakrájam na malé kúsky a pridám k mäkkej cibuli
očistím a nakrájam mrkvu a petržlen
pridám k zelenine, posolím a okorením ml. č. korením
pridám rozmarín a bobkový list
pokorením mletou červenou paprikou a pridám paradajku a paradakovú šťavu
pridám precedenú, cez noc namočenu fazulu a zalejem vodou
nesolím aby sa fazula rýchlejšie a kvalitnejšie uvarila- prikryjem a nechám pomaličky variť hodinu až dve
na záver dochutím solou a podávam s čerstvou petržlenovou vňaťou
V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk
Všetky pomôcky v tejto sérii nám zapožicali www.wgrills.sk
V predajni InStyle Home na ul. Trnavská cesta 67 v Bratislava si môžeš zakúpiť grilovacie vecičky a keď spomenieš jedlodna dostaneš aj malý darček a to je mile. Musím uznať, že tie veci sú fakt kvalitné a robilo sa s nimi super. Ďakujeme
Comments