top of page

DROŽĎOVÁ NÁTIERKA

Updated: Feb 18, 2023

Jednoduchý recept a plnohodnotná chuť.

Potrebuješ

  • 2 kocky čerstvé droždie

  • 1 červená cibuľa

  • 2 lyžice olivový olej

  • 2 lyžice vegánske alebo iné maslo

  • 2 lyžice lahôdkové droždie

  • jarná cibuľka

  • soľ a korenie

Postup

Cibuľu nakrájam na čo najmenšie kúsky, osolím a pomaly opekám na olivovom oleji kým nie je mäkká a uvarená. Na strednej teplote to trvá asi 8 minút. Potom pridám rozdrobené droždie aj lahôdkové droždie a maslo. Dochutím soľou a korením a nechám úplne rozpustiť. Nechám vychladnúť a stuhnúť v chladničke. Najlepšie chutí na čerstvo upečenom chlebe s nejakou jarnou zeleninou.



Poklad pre telo: „obyčajné“ droždie je pre zdravie priam zázračné. Do tejto vegánskej nátierky používam chladené droždie /kvasnice/ a tiež sušené lahôdkové droždie, prezývané aj vegánsky parmezán.

Pekárske droždie, známe aj ako kvasnice, zázračne pôsobí na naše zdravie a má obrovský potenciál pre ľudstvo. Obsahuje vitamín D a všetky vitamíny skupiny B, enzýmy, aminokyseliny, stopové prvky železa a medi a mnoho ďalších zdraviu prospešných látok. Ocenia ich najmä tí, ktorí majú problémy s trávením, ďalej regenerujú telo zvnútra, ale aj zvonku a podporujú celkovú imunitu, zlepšujú pevnosť nechtov aj vlasov, pôsobia hojivo a odstraňujú aj zápaly atd. Výhodou je to, že ide o značne lacnú potravinu.

Čo sa týka sušeného lahôdkového droždia, nie len, že je nabité živinami ale aj perfektne dochutí širokú škálu pokrmov. Je bezlepkové, čiže si ho môžu dopriať aj celiatici.


V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk


Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.

bottom of page