CVIKLOVÉ CARPACCIO


Upečená cvikla je výborná. Je to uplne iný level ako kupovaná sterilizovaná, takže sa oplatí vyskúšať. Tento šalát bude ozdobou každého stola.


POTREBUJEŠ

menšie hlavičky cvikle mleté čierne korenie sol tymian olivový olej piniové orechy lístky nejakého zeleného šalátu alebo výhonky balzamikový ocot ovčí syr


POSTUP

Ako prvé si zapni rúru a vyhrej na 200 stupňov. Pripravíš kusy alobalu, do ktorého budeš cviklu baliť. Na každý kúsok dáš umytú cviklu - osolíš, okoreníš korením a tymiánom. Zakvapneš olivovým olejom, zabalíš a dáš piecť. Toto je dobré si pripraviť dopredu, cvikla sa bude piecť približne hodinu kým nebude krásne mäkká.Keď je upečená a mäkká, necháš pár minút vychladnúť a očistíš šupku. Nakrájaš na najtenšie plátky aké dokážeš a rozprestrieš na velký tanier. Dochutíš olejom, octom, solou a korením. Píniové oriešky opečieš na sucho na panvici, ale davaj pozor aby sa nespiekli. Trvá to chvílu. Cviklu dozdobíš šalátom, namrveným syrom, orechami a podávaš s opečeným chlebom alebo iba tak.



Slovensko

  • Instagram JEDLODNA