CHLIEB CHAPATI

Updated: Mar 31


​ Na tento chlieb sa používa pšeničná celozrnná jemne mletá múka alebo špeciálna múka ATTA, ktorú dostaneš v špeciálnych obchodoch s exotickými potravinami. Múku premiesiš zo soľou a s vodou vypracuješ cesto. Pár minút ho premiesiš na pomúčenej doske aby bolo pružné a hladké. Necháš odpočinúť pod navlhčenou utierkou. Cesto si rozdelíš na asi 15 kúskov a rozválaš na pomúčenej doske na pravidelný tenký kruh. Oprášiš od múky a pečieš na rozohritej panvici. Môžeš pritláčať utierkou aby sa chlieb rovnomerne prepiekol. Opečieš po obidvoch stranách a hneď teplé podávaš.


250g múky

150ml vlažnej vody

sol


V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://www.laskamier.sk/shop


Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.

.