top of page

BAGETA S BYLINKOVÝM MASLOM

Updated: Feb 18, 2023


Super šalát, ktorým oslavujem príchod jari. Špargla je vynikajúca a k tomu redkvičky a jarná cibulka. Mňam. K šalátu si priprav aj bagetku s bylinkovým maslom a medvedím cesnakom. Tej sa nebudeš vedieť dojesť.



šalát

  • špargla

  • redkvičky

  • jarná cibulka

  • listový šalát alebo špenát

  • slnečnicové semiačka

  • jedlé kvety

dresing

  • olivový panenský olej

  • horčica

  • med

  • citrón

  • sol a ml.č. korenie

bageta s bylinkovým maslom

  • bageta

  • maslo

  • bylinky /petržlen, bazalka, pažítka, oregáno, medvedí cesnak/

  • sol, korenie

  • trocha parmezánu

postup

Ako prvé si priprav bagetu s maslom, ktorá sa bude zapekať. Na bylinkové maslo si v mažiariku roztlač bylinky, ktoré máš po ruke. Ja používam petržlen, bazalku, pažítku, oregáno a medvedí cesnak - keď je jeho sezóna. Kludne použi čo máš, ja som bylinkový maniak. Pridaj k nim štipku soli, aby to išlo lahšie a nastrúhaj trochu parmezánu. Na záver primiešaj zmäknuté maslo. Takto pripravené maslo si môžeš zamraziť a použiť hocikedy. Bagetu prekroj napol a natri maslom - daj zapiecť do vyhriatej rúry na asi 7 minút alebo kým nie je chrumkavá.

Teraz sa pusti do šalátu. Najskor si na sucho na panvičke opeč slnečnicové semiačka, tie použiješ na záver na posypanie šalátu. Dressing si zamiešaj v malej zaváraninovej flaštičke. Zmiešaj olej, horčicu, med, citrónovú šťavu, sol a korenie. Poriadne zatrep a nechaj odpočinúť. Vo velkej mise si zmiešaj listový šalát, pridaj nakrájane redkvičky a jarnú cibulku. Na panvičke si na olivovom oleji opeč zelenú šparglu. Tesne pred servírovaním ochuť šalát dressingom a zlahka premiešaj, pridaj šparglu a na záver posyp slnečnicovými semiačkami. Podávaj s bagetkou. Mier

V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk


Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.

.

Comments


bottom of page