AJVAR



V novom videorecepte som pripravil ajvar tak ako sa robi na balkane, ale radim vam pripravit si ho viac do zasoby pretoze sa zje naozaj rychlejsie ako si myslis.

POTREBUJEŠ​

  • baklažány

  • červené papriky

  • slnečnicový olej

  • ocot

  • cukor

  • sol


POSTUP

  • na rozpálenom grile spečiem papriku a baklažán

  • keď su opečené do čierna dám ich do nádoby a zakryjem, aby neunikala para

  • po pár minútach sa zelenina sparí a pôjde lahko ošúpať

  • baklažán vydlabem pomocou lyžice a papriky očistím od šupky a semien

  • dužinu zo zeleniny pomelem v mlynčeku

  • v hrnci si zohrejem olej a pridám pomletú zmes

  • dochutím octom, solou, cukrom a povarím aspoň hodinu kým sa zmes nezahustí a neprepojí

  • naplním do sklenených nádob a sterilizujem




Všetky pomôcky v tejto sérii nám zapožicali www.wgrills.sk

V predajni InStyle Home na ul. Trnavská cesta 67 v Bratislava si môžeš zakúpiť grilovacie vecičky a keď spomenieš jedlodna dostaneš aj malý darček a to je mile. Musím uznať, že tie veci sú fakt kvalitné a robilo sa s nimi super. Ďakujeme


Slovensko

  • Instagram JEDLODNA