top of page

AGLIO OLIO

  • Obrázek autora: laskamier
    laskamier
  • 4. 9. 2017
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: 18. 2. 2023



Pár surovín narobí zázraky. Preto milujem taliansku kuchyňu. Trochu toho a trochu tamtoho, to ti poradí každý pravý Talian. Toto klasické jedlodna zvládne a vychytá úplne každý. Stačí sa držať tohto jednoduchého videoreceptu. Ja som ho trochu poupravil a pridal som ešte cherry paradajky, ktoré vytvoria ešte lepšiu omáčku a spoja sa s ochuteným olivovým olejom.

špagety

kvalitný olivový olej

čili

cesnak

petržlenová vňať

cherry paradajky

parmezán

sol a korenie


Ako prvé si dáš zovrieť vodu. Použi radšej viac ako menej, aby sa špagety pekne uvarili. Keď začne vrieť, poriadne osol, vhoď cestoviny a premiešaj. Teraz je načase začať s prípravou omáčky, takže by bolo dobré mať už nakrájaný cesnak a čili na menšie kúsky.Rozohrej zlahka olej - /dosť oleja/ a pridaj cesnak. Opekaj ho pomaly, aby bol mäkký a sladký a nie tvrdý a spálený :)

Pridaj čili, nakrájané paradajky a sol - nechaj zmäknúť.

Keď sú špagety uvarené al dente, sceď ich a pridaj k omáčke. Pridaj nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať a poriadne premiešaj. Hotovo. Na záver môžeš dochutiť strúhaným parmezánom…


V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk


Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.

.

 
 
 

Komentáře


bottom of page