AGLIO OLIO



Pár surovín narobí zázraky. Preto milujem taliansku kuchyňu. Trochu toho a trochu tamtoho, to ti poradí každý pravý Talian. Toto klasické jedlodna zvládne a vychytá úplne každý. Stačí sa držať tohto jednoduchého videoreceptu. Ja som ho trochu poupravil a pridal som ešte cherry paradajky, ktoré vytvoria ešte lepšiu omáčku a spoja sa s ochuteným olivovým olejom.

špagety

kvalitný olivový olej

čili

cesnak

petržlenová vňať

cherry paradajky

parmezán

sol a korenie


Ako prvé si dáš zovrieť vodu. Použi radšej viac ako menej, aby sa špagety pekne uvarili. Keď začne vrieť, poriadne osol, vhoď cestoviny a premiešaj. Teraz je načase začať s prípravou omáčky, takže by bolo dobré mať už nakrájaný cesnak a čili na menšie kúsky.Rozohrej zlahka olej - /dosť oleja/ a pridaj cesnak. Opekaj ho pomaly, aby bol mäkký a sladký a nie tvrdý a spálený :)

Pridaj čili, nakrájané paradajky a sol - nechaj zmäknúť.

Keď sú špagety uvarené al dente, sceď ich a pridaj k omáčke. Pridaj nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať a poriadne premiešaj. Hotovo. Na záver môžeš dochutiť strúhaným parmezánom…



Slovensko

  • Instagram JEDLODNA