POLIEVKA S ČERVENOU ŠOŠOVICOU, KUKURICOU A KELOM

Updated: Mar 31






Táto polievka je tak trochu na mexický spôsob. Na červenej šošovici milujem, že je hneď uvarená, má výbornú chuť, je ľahko stráviteľná a veľmi zdravá. Používam ju často a inspirovať sa môžete aj pri mojich ďalších receptoch. Sýtejšiu ju môžete spraviť keď k nej pridáte opečený toast alebo tortilly.

  • pol červenej cibule

  • strúčik cesnaku

  • čajová lyžička/čl/ mletá červená paprika

  • čl. feniklové semienka

  • čl. kurkuma

  • čl. mletý koriander

  • soľ a cukor

  • pol konzervy drvených paradajok

  • 1 malá mrkva

  • pol hrnčeka nakrájaného a ošúpaného batátu alebo zemiaku

  • hrnček červenej šošovice

  • pol hrnčeka kukurice

  • hrnček listovej zeleniny /kel, špenát, mangold/

  • na dochutenie limetka, koriandrové listy a tabasco alebo čili

  • olivový olej

POSTUP

Na rozohriaty olivový olej pridám nakrájanú cibuľu a cesnak, osolím a opekám na strednej teplote, kým nie sú mäkké a uvarené. Pridám korenie- fenikel, papriku, kurkumu, koriander. Po 20 sekundách zalejem paradajkami a pridám asi pol litra vody. Pridám prepláchnutú červenú šošovicu, zemiak a kukuricu. Dochutím soľou, cukrom a varím kým nie je zelenina mäkká a šošovica takmer rozvarená. Na poslednú chvíľu v polievke dovarím listovú zeleninu. Na záver dozdobím čerstvým koriandrom a pokvapkám tabascom a limetkou. Bon Apetit 😊


V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://www.laskamier.sk/shop


Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.