PLACKY DOSA
Tieto placky sú také dobré že nechápem, že som sa o nich dozvedel len nedávno. Ich prípravu si treba trochu načasovať a ja ti ukážem ako…
šálka fazule mungo
šálka ryže basmati
voda
sol
mletý koriander
kokosový olej
šálku mungo fazule a ryže basmati namočím cez noc do studenej vody
ráno scedím dochutím mletým koriandrom, solou
v mixéri rozmixujem spolu s vodou, aby som vytvoril tekuté cestíčko
nechám cesto prikryté fóliou fermentovať minimálne dve hodiny /kludne aj celú noc/ takže na obed alebo večeru bude akurát
KORENENÉ ZEMIAKY S JOGURTOM
K placke si ešte pripravím náplň, jednoduché korenené zemiaky s koriandrom a jogurtom.
zemiaky
karfiol
hrášok
biely hustý jogurt
kokosový olej
citrónová šťava
cibula - cesnak
koriandrová vňať
zázvor
kurkuma
rímska rasca
horčicové semienka
ml. červená paprika
sol - čierne korenie
zemiaky očistím umyjem nakrájam
spolu s karfiolom nechám variť v osolenej vode do mäkka a scedím
vodu nevylejem ale odložím
nakrájam si zázvor, koriandrové stonky, cesnak
pridám na panvicu s kokosovým olejom
pridám nakrájanú cibulu na plátky
nechám zlahka opiecť
pridám sol, rímsku rascu, horčicové semienka, mletú červenú papriku, kurkumu a zamiešam
pridám varené zemiaky karfiol a mrazený hrášok
dochutím citrónovou šťavou a koriandrovou vňaťou
podávam s plackami dosa a bielym jogurtom
V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://laskamiershop.sk
Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.
.
Comentarios