BAKLAŽÁNOVÉ ROLKY

Updated: Mar 31



 

Toto jedlo je naozaj výnimočne dobré a odporúčam ho pripraviť každému zarytému mäsožravcovi :) Baklažán je výborná zelenina, ale potrebuje svoj čas. V tomto recepte dostane presne všetko čo potrebuje a premení sa na niečo neobyčajné. Môžeš si ho dokonca pripraviť dopredu a poslednú záverečnú fázu spustiť až tesne pred jedením. Nie je to nič zložité, určite vyskúšaj…

 

baklažán

cottage cheese alebo ricotta

mrazený špenát

sol

mleté čierne korenie

paradajky v konzerve

olivový olej

cukor

bazalka

oregáno

cesnak

mozzarella

 



POSTUP:


Začneme tým, že si upečeme baklažán. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Baklažán pozdĺžne nakrájame na plátky hrubé asi pol cm. Na plech si dáme papier na pečenie a naukladáme plátky. Posolíme, pokoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Dochutíme sušeným oregánom a dáme piecť asi 20 min.Teraz máme čas pripraviť si paradajkovú omáčku. Ja používam paradajky v konzerve, ale keď je sezóna možeš použiť aj čerstvé. Na olivový olej hodíš celý strúčik cesnaku a zlahka opekáš, aby sa nepripiekol a nezhorkol. Prileješ konzervu paradajok a zlahka vypláchchneš vodou. Hneď prikri bude to pŕskať. Dochuť solou, korením a cukrom. Nechaj variť asi 10 minút a dochuť čerstvou bazalkou.Upečené plátky nechaj pár minút vychladnúť a zatial si priprav plnku. Cottage čís zmiešaj so špenátom, dochuť solou a korením. Každý plátok naplň plnkou a zaroluj. Naukladaj do zapekacej misy. Na záver zalej paradajkovou omáčkou a navrh natrhaj mozzarellu. Pokvapkaj ešte trochou oleja a vlož do rúry na zaverečné zapekanie asi 20 minút, alebo kým mozzarella nie je pekne roztečená a do zlata upečená.







V našich receptoch nie sú použité žiadne platené reklamné produkty. V prípade, že sa vám páči čo robíme, alebo nás chcete podporiť, môžete tak kúpou oblečenia našej "udržateľnej" značky LASKAMiER. Ďakujeme. https://www.laskamier.sk/shop


Značky, ktoré sú viditelné sú tam preto, že ich používame a sme spokojní s ich kvalitou.

.