BAKLAŽÁNOVÉ ROLKY



Toto jedlo je naozaj výnimočne dobré a odporúčam ho pripraviť každému zarytému mäsožravcovi :) Baklažán je výborná zelenina, ale potrebuje svoj čas. V tomto recepte dostane presne všetko čo potrebuje a premení sa na niečo neobyčajné. Môžeš si ho dokonca pripraviť dopredu a poslednú záverečnú fázu spustiť až tesne pred jedením. Nie je to nič zložité, určite vyskúšaj…

baklažán

cottage cheese alebo ricotta

mrazený špenát

sol

mleté čierne korenie

paradajky v konzerve

olivový olej

cukor

bazalka

oregáno

cesnak

mozzarella


Začneme tým, že si upečeme baklažán. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Baklažán pozdĺžne nakrájame na plátky hrubé asi pol cm. Na plech si dáme papier na pečenie a naukladáme plátky. Posolíme, pokoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Dochutíme sušeným oregánom a dáme piecť asi 20 min.Teraz máme čas pripraviť si paradajkovú omáčku. Ja používam paradajky v konzerve, ale keď je sezóna možeš použiť aj čerstvé. Na olivový olej hodíš celý strúčik cesnaku a zlahka opekáš, aby sa nepripiekol a nezhorkol. Prileješ konzervu paradajok a zlahka vypláchchneš vodou. Hneď prikri bude to pŕskať. Dochuť solou, korením a cukrom. Nechaj variť asi 10 minút a dochuť čerstvou bazalkou.Upečené plátky nechaj pár minút vychladnúť a zatial si priprav plnku. Cottage čís zmiešaj so špenátom, dochuť solou a korením. Každý plátok naplň plnkou a zaroluj. Naukladaj do zapekacej misy. Na záver zalej paradajkovou omáčkou a navrh natrhaj mozzarellu. Pokvapkaj ešte trochou oleja a vlož do rúry na zaverečné zapekanie asi 20 minút, alebo kým mozzarella nie je pekne roztečená a do zlata upečená.

!! POZOR - toto jedlo je droga !!



Slovensko

  • Instagram JEDLODNA