ŠPENÁT



CO TAKHLE DAT SI SPENAT?

Jednoduchý recept ale genialne jedlo nielen na zelený štvrtok 🌱💚



POTREBUJEŠ:

- mrazený špenát cca 500g

- 3 plátky masla alebo rastlinný olej

- 2 lyžice bielej hladkej múky

- menší strúčik cesnaku

- soľ

- mleté čierne korenie

- cca 500 ml sójového mlieka

- zemiaky /ružové/

- rasca celá

- olivový olej


POSTUP

Rozpustím si maslo alebo rastlinný olej a pridám múku. Zľahka asi minútu opekám a zalejem mliekom. Ihneď pridám mrazený alebo rozmrazený špenát a znížim teplotu. Osolím ,okorením a pridám nastrúhaný cesnak. Varím asi 20 minút. Stále miešam a kontrolujem aby sa nepripálil. Na záver ho premixujem v mixéri vďaka čomu bude krémový a hladký. Podávam s opekanými zemiakmi.

Zemiaky uvarím v šupke, nechám vychladiť a ošúpem. Nakrájam na menšie kocky a dochutím olivovým olejom, rascou a soľou. Pečiem v rozohriatej trúbe na 200 kým nie sú pekne sfarbené.


Prajeme príjemné doma strávené Veľkonočné sviatky. Kiežby sme čo najčastejšie mali takéto „zelené dni“ bez mäsa, je to najlepšie čo môžeme spraviť pre seba aj pre našu planétu. 🌍♻️